Over Centaur

De Amersfoortse Handboog Vereniging (AHV) Centaur is opgericht op 14 mei 1962. Sinds 1979 heeft de vereniging haar onderkomen in een schiethal in park Schothorst. Sinds 2013 is onze buitenlocatie op een voormalig voetbalveld op sportpark Koppel, tussen het spoor en de Keerkring. Hier kunnen we afstanden t/m 90 meter schieten!

De vereniging bestaat ongeveer uit 150 leden, waarvan 50 jeugdleden. AHV Centaur heeft op dit moment de volgende trainers in huis:

  • 1 trainer niveau HBT3
  • 5 trainers niveau HBT2
  • 1 trainer niveau Trainer A

Deze gediplomeerde trainers begeleiden op diverse trainingsblokken de leden die behoefte hebben aan training. Op maandag en dinsdag is er van 19.00 uur tot 21.00 uur jeugdtrainingen aansluitend hierop tot 23.00 uur training voor de senioren. Op woensdag van 18.00 uur tot 20.00 uur is er ook een trainingsblok voor de jeugd met aansluitend training tot 22.00 uur voor de senioren. De maandagavond is gereserveerd voor de gevorderde jeugd en de dinsdag- en woensdagavond is voor de beginnende jeugd. Op donderdagavond is de clubavond.

Op zondag (als er geen wedstijden zijn) is er van 12:00 tot 16:00 de mogelijkheid tot vrij schieten voor leden. Er is een trainer aanwezig voor vragen maar het is geen training. Jeugd is welkom onder begeleiding van een ouder.

In januari, april en augustus worden gedurende een periode van 8 weken een basiscursus gegeven. Deze wordt gegeven door 2 gediplomeerde trainers. Tijdens deze cursus worden de beginnende schutters de grondbeginselen van handboog schieten bij gebracht.

In augustus 2013 zijn we begonnen met boogschieten voor kinderen van 9-12 jaar, waarbij vooral het spelelement centraal staat. Vanaf 12 jaar kunnen deze kinderen meedoen aan de echte jeugdtrainingen.

In de vereniging schieten we diverse klasses:

  • recurve
  • compound
  • barebow instinctive
  • longbow

Nieuwe leden krijgen tijdens de beginnerscursus al een idee van welk type boog interessant kan zijn en we zien vaak dat nieuwe leden al snel een eigen boog kopen!

Naast trainingen organiseren we het hele jaar door diverse activiteiten, zoals een funverschieting, een nachtverschieting, diverse tournooien en een barbeque. Op de clubavonden hebben we afwisselend een wedstrijd op 18 en 25 meter en wordt er gezellig nageborreld in de kantine. De befaamde “Centaurschotel” is populair op die avonden.

Adres:

AHV-Centaur schiethal
Schothorsterlaan 19
3822NA Amersfoort