Jeugdleden

Jeugd-1bDe Jeugdafdeling van AHV Centaur bestaat uit ongeveer 30 jongens en meisjes van 12 tot 17 jaar. Tijdens de jeugdtrainingen wordt afgewisseld tussen serieuze training en spel.

Er is een jeugdtrainingsblok op maandag- en dinsdagavond van 19:00 tot 21:00 uur en op woensdag van 18:00 tot 20:00u; een jeugdlid kan zich opgeven voor één van deze trainingsblokken. De training op maandag is voor de gevorderde jeugd en is deels gericht op wedstrijden, de training op dinsdag en woensdag is voor de beginnende jeugd en is vooral gericht op schiethouding en techniek.

Per trainingsblok is plaats voor 12 jeugdleden. De training wordt gegeven door een vaste, gediplomeerde jeugdtrainer, bijgestaan door één of meer begeleiders.

Tijdens de winterperiode vinden de trainingen plaats in de hal. In de zomerperiode, wanneer het weer dat ook maar enig zins toestaat, traint alle jeugd tezamen op één avond, waarbij wordt geschoten op de jeugd FITA afstanden.

Op zaterdagmorgen is de jonge jeugd van 9 tot 12 jaar aan de beurt. In deze training staat het spelelement centraal. Er zijn twee trainingen voor deze doelgroep op zaterdagochtend onder begeleiding van 2 trainers: van 8.45 tot 10.00 uur voor de iets meer gevorderden en van 10.15 tot 11.15 uur voor de beginners. Er is per groep ruimte voor maximaal 7 jeugdleden in deze groepen om de juiste begeleiding te kunnen geven.
Aanmelden voor de jeugd groepen van 9 tot 12 jaar via het secretariaat: secretaris@ahv-centaur.nl
Bij aanvang lidmaatschap mag deze jeugd niet ouder zijn dan 11 jaar en 3  maanden. Er kan dan bij de leeftijd van 12 jaar de basiscursus gevolgd worden (zie basis cursus).

Wedstrijden

In de winterperiode kunnen alle leden meedoen aan de clubkampioenschappen. Voor de jeugd wordt deze wedstrijden tijdens de trainingsblokken geschoten. De clubkampioenschappen bestaan uit een aantal soorten wedstrijden op zowel de 18 als 25 meter. Wij moedigen jeugdleden aan om ook deel te nemen aan de nationale regiocompetitie want wedstrijdervaring maakt je een nog betere schutter!

De boog kan echter niet altijd gespannen staan: in samenwerking met de jeugdcommissie wordt er naar gestreefd om minstens vier keer per jaar een fun-verschieting te houden.